Terug naar werk

01. Event App - De uitdaging

Bestaande app vervangen met een kloppend design

Rock Solid stelde ons de vraag om voor Event Cinemas de gehele visuele uitstraling aan te pakken van de Event App. Het doel van de app is om de bezoeker van de bioscoop op weg te helpen met een aantal toptaken tijdens hun bezoek.

02. Event App - De oplossing

User interface design ondersteund met een styleguide

Rock Solid leverde de wireframes aan en de Event Cinemas ontvingen we de vernieuwde huisstijl in een handboek. Met die input als basis zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van de diverse app schermen. Alle user interface elementen zijn netjes gedocumenteerd in een online styleguide. Erg fijn om op terug te vallen bij zo’n schaalbaar product en handig voor de developers.

User testing door middel van een pilot

Tijdens de ontwikkeling van de app is een kleine groep gebruikers gevraagd om het product doorlopend te testen. Met A/B design tests hebben we het gebruik van de app steeds weer beter gemaakt voor de eindgebruiker. Zodat de kinderziektes eruit waren tijdens de lancering van de app. Niet alleen voor de lancering, maar ook daarna bleven we meekijken en leren hoe we het product nog verder konden verbeteren.

03. Event App - Het resultaat

Veelzijdige app voor een bijzondere bioscoopervaring

De app kan worden gebruikt voor, tijdens en na het bioscoopbezoek. Gebruikers kunnen een watchlist van favoriete films opstellen, kaartjes kopen en inchecken. Wanneer ze in de zaal zitten bestellen ze in een handomdraai snacks en drinks. Bij elk bezoek ontvangen ze punten op hun Event App account waarmee voordelen voor een volgend bezoek kunnen worden unlocked.

01. PWApress - De uitdaging

App ontwikkeling eenvoudig gemaakt

PWApress is een WordPress plug-in die je helpt om op een eenvoudige manier je website of WooCommerce shop om te toveren naar een app. De gebruiker heeft hier geen app ontwikkeling skills voor nodig, maar kan juist wel gebruik maken van alle perks die een app te bieden heeft. Denk daarbij aan een icon op het home scherm, push notificaties en een offline modus. Lemone hielp Rock Solid bij het realiseren van het ontwerp voor de product pagina, applicatie schermen en de vernieuwde huisstijl.

02. PWApress - De oplossing

Design partner

De huidige huisstijl en het logo werden door Lemone vernieuwd naar een stijl die beter paste bij de doelgroep. We ontwikkelde een online styleguide met daarin o.a. icons, lettertypes en andere assets waarmee we de website schaalbaar houden voor de toekomst. Lemone hecht veel waarde aan het eenduidig communiceren van een huisstijl. We helpen de klant bij nieuwe uitingen en blijven ook na livegang betrokken.

03. PWApress - Het resultaat

Samenwerking en resultaat

De samenwerking tussen Rock Solid en Lemone was voor dit project ook weer erg vertrouwd. Beide partners bouwen op het WordPress Pro platform en konden elkaar dus ook goed vinden bij de introductie van deze nieuwe plug-in. Op dit moment staat de PWA press marketing website in de startblokken, maar wordt de plug-in al volop aangeschaft via het WordPress platform.

Lemone is al jaren mijn go-to partner voor UI design. Ik kan altijd rekenen op strakke ontwerpen die precies aantikken waar ik naar op zoek ben. De samenwerking is ook top - met korte lijnen en snelle turnarounds. Ik kijk uit om samen nog vele jaren mooie dingen te maken!

Eigenaar Rock Solid
Michiel Waaijer