Terug naar werk

01. De uitdaging

Veel potentie, nu nog een verhaal

Toen Nozem bij ons aanklopte had men vooralsnog alleen een goed verhaal over hoe ze als HR professionals de software voor HR medewerkers willen gaan bouwen. Naast een bedrijfsnaam was er nog geen merkidentiteit om dat verhaal mee naar buiten te brengen. Lemone werd ingeschakeld om Nozem een gezicht te geven en prototypes op te zetten voor hun HR applicaties.

02. De oplossing

Het bouwen van een sterk merk

Tijdens een doortastende design workshop hebben we de oprichters van Nozem het hemd van het lijf gevraagd. De uitkomsten van die workshop hebben we meegenomen in onze design sprint. Onze designers hebben diverse concepten uitgewerkt waaruit vervolgens keuzes zijn gemaakt die tot een visueel sterke brandguide hebben geleid. De branding in combinatie met het verhaal van Nozem mooi bij elkaar op nozem.app

Prototyping voor de HR applicaties

Met een tweede design sprint hebben we het landschap van de Nozem applicaties in kaart gebracht. Nozem moet de problematiek tussen de HR medewerker en werknemers binnen grote organisaties gaan oplossen. Er zijn dus twee gebruikerservaringen: aan de ene kant moet een HR medewerker een overzichtelijk dashboard hebben aan de andere kant is er een mobiele omgeving uitgewerkt waarin de werknemer aansluiting vind op de organisatie.

03. De resultaten

Een goed verhaal voor sponsors

Met een visueel sterke website, het goede verhaal en prototypes van de applicaties stapt Nozem momenteel de wereld van HR in op zoek naar sponsors. Ze kloppen aan bij grote organisaties om te praten over het automatiseren van het Human Resources proces. Aangelijnde sponsors worden onderdeel van het proces en bepalen mede hoe de applicaties eruit komen te zien en welke add-ons voorrang krijgen.

Lemone heeft perfect mijn visie vormgegeven en een prachtig merk neergezet. Ik laat daarom Lemone ook het functionele design van de software op zich nemen. Te meer ook omdat naast de kwaliteit van werk de communicatie ook zeer goed verloopt. Fantastisch om een product te hebben dat er beter uit ziet dan de concurrentie!

Founder Nozem
Emiel Kleefstra