Terug naar werk

01. De uitdaging

Overzicht krijgen.

De reeds bestaande tool van Hoomdossier bevatte al veel informatie in de vorm van invulvelden en dropdown menu’s. Tevens moesten daar nieuwe opties aan toegevoegd worden. Om het invullen van informatie en het berekenen van resultaten behapbaar te maken hebben we middels een UX designfase eerst alles in kaart gebracht.

02. De oplossing

Visueel vriendelijk.

De tool wordt veelal gebruikt op een iPad en wordt dus met de hand bediend. Daardoor kwamen we er snel op uit om een stappenplan te maken waar eenvoudig doorheen te navigeren is. Duidelijke knoppen waarop de gebruiker makkelijk kan tappen aangevuld met native iOS user interface elementen.

Een eigen stijl aan iconen

Met geheel eigen vormgegeven iconen hebben we een eenduidige uitstraling neergezet. Doordat we deze stijl doortrekken op alle pagina’s is de herkenning en beleving geheel in lijn van Hoomdossier en geeft het de gebruiker een vertrouwd gevoel. Het laat zien dat er aandacht is gegeven aan wat voor de gebruiker een belangrijk onderwerp is:
hun huis.

03. De resultaten

Samengebracht geheel.

De bestaande tool en de nieuwe module zijn nu samengevoegd tot een helder te gebruiken stappenplan met een eenduidige online uitstraling. Het is op deze manier laagdrempelig om de juiste gegevens van je huis in te vullen en zo aan het eind de juiste berekening te zien van de kosten. Met als doel verduurzamen en besparen!