Terug naar blog
Neem contact op met Tim Tim

Van Print Designer naar Online Designer

Op 11 maart 2019 begon mijn eerste officiële werkweek bij Lemone. Afgestudeerd en wel begon ik als Digital Designer, iets wat voor mij nog compleet nieuw was. Het was voor mij een uitdaging die ik met beide handen vastpakte en ik kon niet wachten om te starten. Bovendien was ik destijds de eerste werknemer van Lemone, wat het extra spannend maakte. In dit blogbericht neem ik je graag mee in de groei die ik heb doorgemaakt.

Bij Lemone krijg je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en je expertise uit te breiden.

Een nieuwe manier van designen

Tijdens mijn schoolperiode heb ik leren werken met de programma’s van Adobe, wat zorgt voor een goede basiskennis die bijna bij elk design programma kan worden ingezet. Echter werken wij bij Lemone met Sketch, een User Interface design app die compleet anders is dan Adobe Photoshop of Illustrator. Sketch is voornamelijk gefocust op het creëren van pixel-perfecte designs voor verschillende schermformaten, terwijl we op school websites in Photoshop moesten maken. Het was voor mij een behoorlijke uitdaging om Sketch te leren kennen, vooral omdat het mijn eerste ervaring met online design was.

Sketch🔥

Na een kleine leercurve en een tijdje gewerkt te hebben in Sketch, kan ik niet meer zonder. De manier van werken en sneltoetsen hebben mij volledig in haar greep. Door de jaren heen heb ik mij naast het ontwerpen van websites meer verdiept in het programma. Zo heb ik mij gespecialiseerd in het maken van gelaagde “symbols” die we kunnen toepassen in een design system. Dit omvat alle kleuren, lettertypes en elementen die op een gestructureerde manier zijn georganiseerd. Dit zorgt ervoor dat er meerdere collega’s efficiënter en foutloos aan een project kunnen werken.

Groeien met collega’s

Door de jaren heen heeft Lemone een flinke groei doorgemaakt. Zo zijn we van het kleine kantoor in Beesd verhuisd naar Zaltbommel waar we alle creatieve ruimte hebben. Hier hebben we 9 nieuwe collega’s mogen verwelkomen en hebben we met elkaar diverse mooie projecten afgerond. Deze groei heeft mij de kans geboden om meer dan alleen mijn design skills te ontwikkelen. Zo heb ik mijn communicatievaardigheden verbeterd en kan ik mijn werk beter uitleggen aan klanten en collega’s. Daarnaast ben ik me meer gaan verdiepen in het maken van prototypes, zodat ik mijn werk eenvoudig kan overdragen aan team development. De samenwerking met deze collega’s is ook fijner, omdat ik inmiddels snap wat de impact van mijn werk is voor techniek.

Nog lang niet uitgeleerd

Bij Lemone krijg je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en je expertise uit te breiden. Zo heb ik voor de aankomende periode persoonlijke doelen opgesteld om mijn kennis op het gebied van online design verder uit te breiden. Mijn uiteindelijke doel is om binnen Lemone door te groeien naar senior designer, waarbij ik verantwoordelijk ben voor volledige projecten.

Ik wil Lemone daarom ook ontzettend bedanken voor alle kansen die ze mij hebben gegeven om mezelf te blijven ontwikkelen. Verder kijk ik er erg uit naar de uitdagingen en mogelijkheden die de toekomst met zich meebrengt.

 
 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Wil je meer weten over Lemone?

Stuur ons een bericht
Terug naar overzicht